لزوم استفاده از فضای باز همکاری‌های اقتصادی با عمان-راهبرد معاصر
محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم استفاده از فضای باز همکاری‌های اقتصادی با عمان

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه عمان مایل به توسعه ارتباطات اقتصادی و همکاری در بخش انرژی با ایران است، گفت: باید فرصت را مغتنم شمرد و همکاری‌های مشترک با این کشور را در حوزه‌های یادشده و بخش‌های اقتصادی گسترش داد.
محمدعلی خطیبی؛ نماینده اسبق ایران در اوپک
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۶ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۸۶۸۲۱

لزوم استفاده از فضای باز همکاری‌های اقتصادی و انرژی با عمان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان در بیانیه پایانی سفر رسمی و دو روزه وی به کشورمان با تأکید بر نقش سازنده بخش خصوصی دو کشور در توسعه افق‌های همکاری اقتصادی، نسبت به افزایش مستمر مبادلات تجاری و افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ابراز خرسندی کردند.

 

دو طرف همچنین از امضای موافقتنامه‌ها و یادداشت‌های تفاهم در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، انرژی و فرهنگی استقبال و بر ضرورت فعال شدن توافقات موجود میان دو کشور و همکاری برای دستیابی به توافقات جدید در راستای خدمت به مصالح مشترک تأکید کردند.

عمانی ها مایل به همکاری در بخش انرژی و انرژی های تجدید پذیر با ایران هستند؛ موضوعی که اگر عملیاتی شود عواید و منافع قابل توجهی برای کشورمان خواهد داشت

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک درباره قراردادها و تفاهم نامه های امضا شده میان وزیران نفت ایران و عمان و توسعه همکاری های دوجانبه در بخش انرژی به «راهبرد معاصر» گفت: عمان مدت هاست مایل به توسعه میادین نفت و گاز و سرمایه گذاری در بخش انرژی و حوزه پتروشیمی و صادرات فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی با ایران است، به همین دلیل در سفر سلطان هیثم، سلطان عمان به ایران شاهد امضای توافق‌نامه‌ای میان شرکت‌های ملی نفت دو کشور بودیم.

 

وی افزود: عمان دارای میدان نفتی مشترک با ایران به نام «هنگام» یا «بوخای غربی» است. برآوردها نشان می دهد این میدان نفتی دارای نفت فرّار با درجه API 42 و نفت خام در جای آن بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه و گاز طبیعی در جای آن حدود ۲ تریلیون فوت مکعب است.

 

نماینده اسبق ایران در اوپک معتقد است: عمانی ها مایل به همکاری در بخش انرژی و انرژی های تجدید پذیر با ایران هستند؛ موضوعی که اگر عملیاتی شود عواید و منافع قابل توجهی برای کشورمان خواهد داشت و ارز آوری برای ایران را تسهیل می کند.

 

خطیبی گفت: هرگونه سرمایه گذاری خارجی در میادین نفتی و گازی به دلیل نیاز به سرمایه گذاری و ضرورت سرمایه گذاری در بخش های نفت و گاز باید مورد استقبال مسئولان قرار بگیرد؛ حال که عمان مایل به توسعه ارتباطات اقتصادی و همکاری در بخش انرژی با ایران است، باید فرصت را مغتتم شمرد و همکاری مشترک با عمان را در حوزه های یاد شده و بخش های اقتصادی توعه داد.

 

نماینده اسبق ایران در اوپک توضیح داد: دستاورد اجرای توافق با عمان می تواند به افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی منجر شود. علاوه بر این، همکاری های دو کشور در زمینه تولید و استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر که نیاز مبرمی برای سال های آینده است، می تواند دستاورد خوبی برای اقتصاد ایران و عمان به دنبال داشته باشد.

دستاورد اجرای توافق با عمان می تواند به افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی منجر شود

 

خطیبی گفت: در مذاکرات انجام شده، عمانی ها تأکید کردند مایل به واردات گاز از ایران هستند. اگر واردات گاز به عمان کلید بخورد و عمان دراین بخش سرمایه گذاری کند، تحول خوبی پیش رو خواهیم داشت، البته موضوع قابل تأمل در همه قراردادها و تفاهم نامه های اقتصادی بعد از اجرای آن، رعایت اصول مبتنی بر حفظ منافع کشور است. اگر این موضوع محقق شود، سرمایه گذاری خارجی از سوی عمان در بخش انرژی به نفع اقتصاد ایران است.

 

وی تصریح کرد: ایران می تواند صادرکننده کالا به عمان، صادرکننده خدمات فنی-مهندسی در حوزه صنایع نفت و گازباشد؛ موضوعی که اگر به درستی دنبال و منافع ملی حفظ شود، عواید قابل توجهی برای کشور به ارمغان می آورد.

 

ارسال نظر